Over ons

Kima, waar ambacht en industrie samen gaan

Al meer dan vijfentwintig jaar is Kima een begrip voor de Nederlandse en Europese markt. De duizenden laden die Kima maandelijks produceert, vinden hun weg naar de meubelindustrie, jachtbouw, keukenbouw, interieurbouw en kantoormeubelindustrie. Bovendien worden de laden gebruikt voor luxe producten als bestekcassettes. Het is niet verwonderlijk, dat een nog steeds groeiend aantal bedrijven haar laden van Kima betrekt.

De werkwijze
Het bedrijf is voorzien van een voor Nederland uniek machinepark en slaagt erin kwalitatief hoogwaardige laden in een relatief korte tijd op maat te leveren. Een vrijwel eindeloze variatie in maatvoering, materiaal en afwerking is mogelijk. Kima combineert zo de keuzevrijheid van het ambachtelijke product met de voordelen van machinale productie.

Kima: "de" lade bestaat niet
Flexibiliteit is het sleutelwoord in de bedrijfsvoering van Kima. Een vrijwel oneindig aantal variaties op de uitvoering van het product is mogelijk. Dat geldt uiteraard voor de maatvoering van de laden, maar ook voor de materiaalkeuze. Deze kan uiteenlopen van massief beukenhout, massief eikenhout tot ommanteld spaanplaat. Beukenhout en eikenhout hebben het voordeel dat het mooie, sterke houtsoorten zijn die speciaal voor industriële verwerking wordt verbouwd en daardoor geen milieu belasting met zich meebrengt.

Laden met metalen zijkanten kunt u bij Kima ook op maat bestellen. Desgewenst worden deze voor u gemonteerd compleet met houten bodemplaat en achterwand. Met een massief houten bestekinzet op maat is dit een prachtige combinatie!

Vraag ons verkoopteam naar de mogelijkheden.